DJ OPLEIDING

WIJ ZIJN BEREIKBAAR VIA

DUTCH DJ UNIVERSITY

Hoe word ik een DJ, vraag je? Wij van Dutch DJ University hebben voor jou het beste antwoord: de DJ opleiding!

WAT JE BIJ ONS LEERT

INTAKE EN RONDLEIDING

Bij ons word je een echte DJ. Leer de ins en outs van het vak en hou je bezig met beatmatchen, loopen, cue’s en effecten. Tijdens de DJ Opleiding krijg je les van diverse specialisten uit ons team. Oefen uitgebreid in onze studio en krijg DJ-gear advies die bij jou past. Wij ontwikkelen je naar het niveau om live optredens te verzorgen. Het curriculum is uiteraard afgestemd op jouw wensen en doelen.

INTRODUCTIELES

Wij introduceren het DJ-vak aan jou door middel van een eenmalige individuele les. Tijdens deze les krijg jij de mogelijkheid om te kijken of het vak jouw interesse daadwerkelijk heeft. Ook gaan wij na of je aanleg voor het DJ’en hebt.

Als DJ moet je die muziek kunnen “voelen”. De proefles zal uitwijzen of jij de maat en toon van de muziek kunt volgen en houden. Naar aanleiding van jouw prestaties tijdens de proefles zullen wij een cursus adviseren.

De proefles DJ wordt gegeven op de internationale Pioneer clubstandaard set van dit moment.

Verschillende NIVEAUS

DJ START EN BASIS

DJ Start zijn dé cursussen voor de beginnende DJ. Na de cursus beschik jij over de beginselen van het dj-vak. De cursus DJ Start wordt gevolgd door de cursus DJ Basis. Deze wordt opgevolgd door de cursus DJ Gevorderden. Krijg de basisbeginselen van het dj-vak uitgelegd. Leer de DJ apparatuur aansluiten en bedienen, zodat je kunt beginnen met muziek mixen. Krijg te maken met verschillende typen, soorten en stijlen muziek. Ook het op dj-niveau luisteren naar muziek en het tellen van maten horen bij de begintechnieken. Ga zelf aan de slag met scratchen, loopen, cue-en en noem het maar op.

DJ GEVORDERDEN

Beatmixen is een DJ-techniek om twee of meer muziekstukken zodanig af te spelen dat de beats per minuut van die muziekstukken synchroon lopen.’ Simpel gezegd: het in elkaar mixen van muziek zodat het tempo en geluid op elkaar aansluiten. Op deze manier kunnen nummers in elkaar overvloeien en vallen er geen stiltes. Een goede dj kan dit op een manier waarbij niemand de overgang hoort. Zoals hierboven al beschreven wordt,is beatmixen dus niet geschikt voor de beginnende dj. Er wordt dieper ingegaan op de stof die is behandeld tijdens de cursus voor DJ Basis. Het is ook mogelijk om deze cursus af te nemen wanneer je nog geen les hebt gehad bij Dutch DJ University, maar al wel ervaring hebt met draaien. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

DJ GEAR

Goed lesmateriaal is in elke vorm van lesgeven een vereiste. Ons lesmateriaal is professioneel, van deze tijd, optimaal en wordt overal ter wereld door dj’s en dj’s in opleiding gebruikt. Wij werken met de Pioneer CDJ mix set. Tevens bestaat de mogelijkheid om les te krijgen op draaitafels/ platenspelers.